lauantai 5. heinäkuuta 2014

Aarrekartta onneen



Tämän postauksen otsikko tulee siitä, että blogiini on tultu googlen kautta muutaman kerran hakusanoilla "aarrekartta onneen". Valmistuin muutama päivä sitten aarrekarttaohjaajaksi. Aiemmin kirjoitin aarrekartoista ja kävin siihenkin postaukseen kirjoittamassa vähän lisäystä. Olen ohjaajakurssin aikana oivaltanut paljon aarrekartoista. Olen tajunnut, että aiemmin tekemäni aarrekartat ovat olleet enemmänkin kivoja kuvakollaaseja, joihin olen leikannut elämääni ja toiveisiini sopivia satunnaisia kuvia ja lauseita. Toki tällaisistakin aarrekartoista saattaa asioita toteutua. Mutta toimivissa, tehokkaissa aarrekartoissa on myös erityisiä keinoja, jotka liittyvät kuviin ja lauseisiin ja niiden  sijoitteluun. Näitä asioita en ole osannut huomioida aiemmissa aarrekartoissani. Aarrekartassa on myös tärkeää jälkityöskentely, usko unelmien toteutumiseen ja eläytyminen siihen, että unelmat ovat todellakin totta.

Aarrekartta perustuu ajatukseen, että se mihin uskomme ja mitä tavoittelemme toteutuu. Aarrekartan avulla meidän on mahdollista oppia, kuinka saamme sekä tietoisen mielemme että alitajuntamme työskentelemään saman asian hyväksi. Mitään aivan yksiselitteistä selitystä siihen, miksi aarrekartta toimii ei ole. Kyse ei ole taikuudesta vaan aarrekartan vaikuttavuuden salaisuus on siinä, että se valmistaa tekijänsä henkisesti muutokseen ja tekee avoimemmaksi ratkaisujen löytämiselle sekä rohkeammaksi toteuttamaan ne.

Moni aarrekartta toteutuu, mutta eivät kaikki (blogiini on tultu myös hakusanoilla "aarrekartta toteutuminen"). Syynä miksei aarrekartta toteudu voi olla vaikka se, ettei aarrekartan tekijä itsekään alun perin uskonut ja luottanut toiveidensa toteutumismahdollisuuteen. Tai aarrekarttaa ei ole tehty "oikein". Tai joskus aarrekartta vain tarvitsee aikaa toteutuakseen. Tai joskus elämässä vaan ei ole aika juuri sille asialle. Kun elämään luottaa, se neuvoo koko ajan eteenpäin. Tätä olen myös itse oppinut paljon viime kevään aikana. Uskallus lähteä kohti uutta on avannut sellaisia ovia, joista en edes osannut haaveilla tammikuussa.

Suurin este unelmiemme toteutumiselle olemme me itse, ajattelumme ja asenteemme: OLISHAN se ihan kiva, JOS mullekin joskus jotain kivaa tapahtuisi, MUTTA......EI minulle, ehkä jollekin TOISELLE, Onhan minullakin unelmia, MUTTA ne nyt vaan ovat sellaista haihattelua...Ennen kuin ehtii edes nauttia mahdollisuudesta, oma mieli tyrmää asiat. Unelmien tietoinen hahmotus on tapa avata uusi uoma. Sitten vaan pitäisi vielä rohjeta heittäytyä virran kannattelemaksi ja uskoa siihen, että tämä unelma toteutuu, tavalla tai toisella, ennemmin tai myöhemmin.

Aarrekarttoja on erilaisia. Aarrekartan voi tehdä kirjeen muotoon. Tai kirjoittaa affirmaatiolauseita kortille. Tai tehdä kinesteettisen aarrekartan. Tai tehdä laulun unelmistaan. Tai voi tehdä perinteisen visuaalisen, kuvallisen aarrekartan, mikä lienee yleisin aarrekartan muoto. Ohjaajakurssin aikana olen tehnyt kaikkia näitä.

Minun on tarkoitus alkaa pitämään aarrekarttakursseja, kunhan yritys on pystyssä ja kurssitila mietittynä. Luultavasti mainostan niitä kursseja myös täällä blogissani. Ja voi olla, että ihan ekan kurssin pidän 4-5 kurssilaiselle  omassa kodissamme. Aarrekartan menetelmiä hyödynnän myös muilla kursseillani, ainakin "Voimavaroja vanhemmuuteen" - kurssilla.

Kuvissa on sekä kurssille harjoittelumielessä tehtyjä aarrekarttoja että omaan elämääni liittyviä aarrekarttoja. (En haaveile uudesta kodista Jätkäsaaressa, sen aarrekartan olen tehnyt kurssia varten harjoittelutehtävän pohjalta.  Juuri tuosta kartasta sain kouluttajalta ison kiitoksen, se on kuulemma hyvä ja tehokas täsmäkartta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttavat aina!