perjantai 10. heinäkuuta 2015

Lapsiperheen Berliini (osa 1)


Tämän kesän matkakohteemme oli Berliini. Vietimme kaupungissa 4.5 päivää. Berliini on trendikäs, sykkivä, värikäs. Julkinen liikenne toimii todella hyvin ja muutamassa päivässäkin ehtii nähdä paljon. Kaupunki tulvii historiaa ja opin myös itse uutta Saksan historiasta matkamme aikana. Matkamme ajalle osui superhelteet eli lämpötila oli kuumimmillaan kahtena päivänä 38 astetta ja alhaisimmillaan lähtöpäivämme aamuna 24 astetta.



Olimme etukäteen tehneet jonkinlaista matkasuunnitelmaa eli listanneet paikkoja, jotka voisivat olla kiinnostavia. Yksi uusi museo löytyi hotellin infopisteen esitteiden kautta (Tietokonepelimuseo) ja Luonnontieteellinen museo jäi käymättä, koska pojat halusivat enemmän tuonne Tietokonepelimuseoon. Se olikin ihan hyvä valinta.


Mies oli sunnuntaille sopinut treffit kahden työkaverinsa kanssa (mies on töissä kansainvälisessä firmassa ja kaksi hänen työkaveriaan asuu Berliinissä) ja kävimme heidän kanssaan tutustumassa maanalaiseen Berliiniin ja iltapäiväksi mies ja pojat menivät toisen työkaverin kotiin, joissa pojille oli touhuseuraa perheen lapsista. Hyvin oli trampoliinipomput, polkuautoajelut ja vesisota sujuneet ilman yhteistä kieltäkin. Minä kiersin sillä aikaa läpi muutaman nähtävyyden.


Ensimmäinen matkakohteemme oli Tekniikanmuseo (Deutsches Technikmuseum). Tekniikanmuseossa on 14 pysyvää näyttelyä, valinnanvaraa on liikenteestä ja tietokoneista paperitekniikkaan ja tekstiileihin. Näyttelyissä kerrotaan, miten lähes kaikki valmistetaan - lääkkeistä matkalaukkuihin. Museossa on aitoja lentokoneita, laivoja ja vetureita. Todella paljon.


Näyttelyt ovat vuorovaikutteisia ja toiminnallisia eli monia juttuja pääsee kokeilemaan itse ja tämä on tietenkin lasten kannalta mukavaa. Spectrumissa oli erityisen paljon näitä kokeiltavia juttuja. Olemme käyneet aika monessa maassa tekniikanmuseoissa, mutta tämä Berliinin tekniikanmuseo oli kyllä ainutlaatuinen laajuutensa puolesta. Jos haluaa käydä koko museon läpi, siihen kannattaa varata aikaa koko päivä.


Toisena päivänä kävimme tutustumassa maanalaiseen Berliiniin. Maanalainen Berliini aukeaa opaskierroksella, joita Berliner Unterwelten järjestää. Meidän kierroksemme teemana oli tutustuminen toisen maailmansodan aikaisiin maanalaisiin bunkkereihin. Tämä valikoitui kierrokseksemme siksi, että se oli englanninkielinen ja lapsille sopiva (mies osaa saksaa, minä ja pojat emme).


Kierros oli todella mielenkiintoinen ja opas oli hyvä. Kierros kesti n. 1.5 tuntia. Esikoinen ymmärsi yllättävän paljon kierroksesta, kuopukselle käänsin jonkin verran kierroksen antia. Kierroksen aikana ei saanut ottaa valokuvia, mutta nettisivuilta on nähtävissä kuvia eri kierroksista.


Maanalaisen kierroksen lähtöpistettä vastapäätä on iso puistoalue ja kävimme siellä ruusutarhassa ja lisäksi näköalapaikalla, josta näki hyvin Berliiniä.

Kahtena ensimmäisenä matkapäivänämme lämpötila oli 38 astetta ja se oli aika paljon. Maanalainen kierros oli viileä ja Tekniikan museossa uusi puoli oli hyvin ilmastoitu. Muuten oli aika hikiset oltavat. Juomaa kului paljon ja kylmä suihku hotellihuoneessa päivän päätteeksi oli enemmän kuin ihana. Käveltyäkin tuli paljon, vaikka julkinen liikenne toimii Berliinissä loistavasti.

(Berliinin matkakuvia on myös tässä postauksessa: Terveiset superhelteisestä Berliinistä)

2 kommenttia:

  1. Tosi kivan kuulloinen matka ja matkakohde! Noi tekniikkamuseot muksujen kanssa on kyllä kivoja! :)
    Iloisia kesäpäiviä sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Berliini on kiva, sekä lapsille että aikuisille.Tosi paljon nähtävää. Tekniikan museot on tehty monesti toiminnallisiksi ja ovat siksi tosi kivoja.

      Iloisia kesäpäiviä sinnekin!

      Poista

Kommentit ilahduttavat aina!